Geschiedenis

Geschiedenis
Fanfare Concordia staat al ruim 70 jaar midden in de Spoordonkse en Oirschotse gemeenschap en vervult daarbij een niet meer weg te denken rol bij festiviteiten als Carnaval, St. Nicolaas en Kerstmis. Ook bij jubilea is fanfare Concordia vaak present.

Centraal binnen fanfare Concordia staat de gezamenlijke hobby tot muziek maken op amateur niveau binnen drumband en blazerkorps. Hoewel de kwaliteit van het musiceren voorop staat, zijn ook de gezelligheid en het informele karakter onmisbare factoren.Fanfare Concordia durft zich met een gerust hart de gezelligste familie van Spoordonk te noemen.
Niet alleen omdat er veel familiebanden binnen onze vereniging zijn, maar meer nog omdat men zich van jong tot oud thuis mag voelen bij onze club. Onze leden vertegenwoordigen de leeftijdscategorie tussen 9 en 75 jaar en zijn zodoende een goede afspiegeling van de gemeenschap.
Bovendien is lidmaatschap bij fanfare Concordia een uitermate goede gelegenheid tot integratie binnen de Spoordonkse gemeenschap.
Is de fanfare uitsluitend toegankelijk voor jeugdige leden? Moet een muzikant in spé al een hoog geoefend niveau bereikt hebben? Ben je op je 30e - 40e niet te oud om nog aan deze hobby te beginnen? Moet je zelf een instrument aanschaffen?

Deze vragen kunnen wij met een kort en duidelijk 'nee' beantwoorden!
We zullen niet ontkennen dat de basis die op jeugdige leeftijd gelegd wordt wat eenvoudiger is. Kinderen leren nu eenmaal makkelijker spelenderwijs, maar binnen onze vereniging hebben wij vele leden die op latere leeftijd zijn begonnen en nu doorgegroeid tot volwaardige muzikanten. Uiteraard wordt u ook niet zomaar in het diepe gegooid; in goede samenwerking met Dans- en Muziekinstituut Best - Oirschot zijn er diverse opleidingsmogelijkheden.

Balk